Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gaura Purnima: Sri Caitanya Mahaprabhu’s fremkost /
Gaura-Purnima: Appearance of Sri Caitanya Mahaprabhu

Program:
15:00 Kirtan / Mantra-meditation
15:45 Klasse / Lecture
16:45 Abhisehka / Vedisk ceremoni / Vedic ceremony
18:30 Overraskelse / Surprise
19:00 Gaura-aratika / Aften ceremoni / Evening ceremony
19:40 Prasadam / Åndeligt festmåltid / Spiritual feast

Beskrivelse:
Sri Caitanya Mahaprabhu’s fremkost er en af de helt store helligdage for Hare Krishna tilhængere. Krishna siger i Bhagavad-gita, at Han nedstiger i hver eneste yuga (tidsalder) for at sprede religiøse principper i menneskesamfundet. I denne Kali-yuga, som vi oplever på nuværende tidspunkt, nedsteg Krishna som den Gylde Avatar, Sri Caitanya for at sprede sangen af Krishna’s hellige navne. Du kan læse mere om hans liv forneden.

Det bliver en fantastisk fest! Vi håber meget, at du vil komme og deltage!

/

Sri Caitanya Mahaprabhu’s appearance is one of the most important festivals for Hare Krishna devotees. Krishna says in the Bhagavads-gita, that He descends in every yuga (age) to spread religious principles in human society. In this Age of Kali, which we experience at present, Krishna descended as the Golden Avatar, Sri Caitanya to spread the chanting of Krishna holy names.

It will be a grand festival! We hope that you will come and take part!

En lille beskrivelse af Sri Caitanya Mahaprabhu.
Caitanya Mahaprabhu er Krishna Selv, der inkarnerede Sig for 500 år siden som en stor hengiven af Krishna for at opleve den lykke, som Hans største hengivne, Srimati Radharani, oplever i adskillelse fra Ham. Samtidigt eksemplificerede Han en hengivens liv og spredte hengiven tjeneste, bhakti, til Sig Selv. Han udbredte sankirtana-bevægelsen, sangen af Krishnas hellige navn, Hare Krishna, over hele Indien og startede det, der er kendt som Gaudiya-vaisnava-traditionen.

Caitanya Mahaprabhu fødtes den 18. februar 1486 i Mayapur (Navadvipa eller Nadia), Bengalen, i en brahmana-familie som søn af Jagannatha Misra og Sacimata. De første 24 år af Sit liv levede Han i Nadia og var kendt som Nimai Pandita, Visvambhara og Gaura-Hari. Han var et geni ud over det sædvanlige og kunne allerede som barn uddebattere selv de mest lærde panditaer. Det var imidlertid først efter, at Han blev initieret af Sin åndelige mester, Isvara Puri, under en rejse til Gaya i 1503, at Han manifesterede ren kærlighed til Krishna. Efter Sin initiering vendte Han tilbage til Nadia som en omvendt person og startede Sin sankirtana-bevægelse blandt vaisnavaerne her. I løbet af kort tid sydede hele Navadvipa af Krishnas hellige navn, og Nimai Pandita blev kendt som ikke blot et umådeligt geni, men som en direkte udsending fra Guddommen.

24 år gammel opgav Han familielivet og tog sannyasa, forsagelsens livsorden, for at kunne sprede Sin bhakti-bevægelse i større omfang. Han gjorde Jagannatha Puri i Orissa til Sit hovedsæde, hvorfra Han begav Sig ud på flere rejser af længere varighed over hele Indien. Først vandrede Han til Sydindien på en rejse, der strakte sig over to år, og senere gik Han til Vrindavana over to gange, hvilket også tog et par år. Hvor end Han kom, spredte Han kærlighed til Krishna og sangen af Krishnas hellige navn og startede en åndelig renæssance af bhakti over hele det indiske subkontinent.

De sidste 14 år af Sit liv opholdt Han Sig i Jagannatha Puri, hvor Han levede blandt Sine mange tilhængere. Efterhånden blev Han mere og mere opslugt af Radha-bhava, Srimati Radharanis følelse af kærlighed til Krishna, og mistede mere og mere kontakten med den ydre verden, et stadie af ekstase, der kun er set i Srimati Radharanis person og hos Madhavendra Puri, der var Caitanya Mahaprabhus åndelige mesters åndelige mester.

Caitanya Mahaprabhu gik bort i 1534. Hans biografer skildrer ikke Hans bortgang i mange detaljer. Tilsyneladende blev Han set gå ind i templet Tota-Gopinatha, der ligger lidt udenfor Jagannatha Puri, og kom aldrig ud igen. Kun en gylden streg på Deiteten antydede, at Han var blevet et med Tota-Gopinatha.

Caitanya Mahaprabhus liv beskrives i talrige biografier, hvor de mest kendte er Caitanya-Bhagavata af Vrindavana Dasa Thakura, Caitanya-caritamrta af Krishnadasa Kaviraja Goswami og Caitanya-mangala af Locan Dasa Thakura. Srila Prabhupada oversatte og kommenterede Caitanya-caritamrta i en engelsk udgave.