DE URGAMLE SKRIFTER

DE URGAMLE SKRIFTER

Hvad er Vedaerne?

Hare Krishnas filosofi og religion er baseret på Veda’erne eller den vediske litteratur, der blev nedskrevet på sanskrit (oldindisk) for 5.000 år siden.

Den vediske litteratur omfatter de fire Veda’er (Rig Veda, Sama Veda, Yajur Veda og Atharva Veda), Upanisad’erne, Purana’erne, Ramayana, Vedanta-sutra, Mahabharata m.fl.

Der findes desuden et væld af tillægsskrifter, som handler om alt mellem himmel og jord, såsom Ayurveda (lægekunstens Veda) og Jyotirveda (astrologiens Veda).

De mest læste af disse bøger inden for Hare Krishna er Bhagavad-gita, der er et uddrag af Mahabharata, og Srimad-Bhagavatam, den vigtigste af Purana’erne.

Derudover er nogle bøger fra Caitanya Mahaprabhus tid i 1500-tallet meget populære såsom Caitanya-caritamrta og Bhakti-rasamrita-sindhu.

Srila Prabhupada oversatte disse og andre vediske tekster til engelsk med grundige forklaringer, så de er tilgængelige og forståelige for et moderne vesterlandsk publikum.

Hvad er Vedaerne?

Hare Krishnas filosofi og religion er baseret på Veda’erne eller den vediske litteratur, der blev nedskrevet på sanskrit (oldindisk) for 5.000 år siden. Den vediske litteratur omfatter de fire Veda’er (Rig Veda, Sama Veda, Yajur Veda og Atharva Veda), Upanisad’erne, Purana’erne, Ramayana, Vedanta-sutra, Mahabharata m.fl. Der findes desuden et væld af tillægsskrifter, som handler om alt mellem himmel og jord, såsom Ayurveda (lægekunstens Veda) og Jyotirveda (astrologiens Veda).

De mest læste af disse bøger inden for Hare Krishna er Bhagavad-gita, der er et uddrag af Mahabharata, og Srimad-Bhagavatam, den vigtigste af Purana’erne. Derudover er nogle bøger fra Caitanya Mahaprabhus tid i 1500-tallet meget populære såsom Caitanya-caritamrta og Bhakti-rasamrita-sindhu. Srila Prabhupada oversatte disse og andre vediske tekster til engelsk med grundige forklaringer, så de er tilgængelige og forståelige for et moderne vesterlandsk publikum.