Det mere i overensstemmelse med den observerbare virkelighed og ifølge logisk resonnering, at universet er et resultat af intelligent design.

Det strider mod ganske almindelig sund fornuft og logik at forstille sig at universet skulle være opstået af sig selv uden intelligent styring. Det kræver et gigantisk trosspring at tro det.

Universet er jo som et urværk. At sige universet opstod af sig selv, svarer til at sige, et urværk skabte sig selv. Det er kun logisk og fornuftig at antage, at ligesom et urværk er skabt af menneskelig intelligens, så er universet skabt af en overmenneskelig intelligens.

Det er afgjort mere intelligent at følge almindelig sund fornuft og logik frem for at fornægte det, som man er nødt til som ateist. En ateist er nødt til at postulere noget ulogisk, nemlig at et urværk som universet er opstået af sig selv uden intelligent styring. Det er derfor ateister per definition er mindre intelligente.

Således ser vi, at ID er mere ifølge den Occams razor, som ateister ynder at henvise til. I denne verden måler vil tiden ifølge planeternes bevægelser. så det er en helt ligefrem og logisk sammenligning at sammenligne universet med et urværk. Det er også helt ligetil og sandsynligt at et urværk har en skaber.

At forestille sig at et urværk som universet skulle være opstået helt af sig selv uden intelligent styring, kræver en masse spekulation, fabulation og ønsketænkning. Det er helt imod Occams razor princippet. Den forklaring, der ligger ligefor, er at en intelligens har skabt universet. Det er såre simpelt.

Igen forstår man, hvorfor ateister per definition anses for mindre intelligente.

Krishna siger:

De siger, at verden er uvirkelig, uden fundament, ingen Gud ved magten. De siger, den er et resultat af sexbegær uden nogen anden årsag end lyst. (Bg 16.8)

I det de følger sådanne konklusioner, engagerer de dæmoniske, der ikke kender sig selv, og som er uden intelligens, sig i ugavnlige, forfærdelige handlinger, der er beregnet på at ødelægge verden. (Bg 16.9)