VIRKELIGHEDSTUREN

Et ældre ægtepar er lige ankommet til København.

-Nå, Sylvia, hvad synes du så vi skulle lave?

-Prøv at se den bus. Virkeligheds-sightseeing står der.

-Virkeligheds-sightseeing kører nu. Alle stiger på bussen. Kom nu, hurtigt. Vi har ikke meget tid.!!

– Tænk Sylvia, tror du vi får nogle af de kendte at se?

-Karl, lad os prøve det. Det lyder da spændende.

-Ok, godtfolk, så er det tid til vores første stop. Cancer-klinikken på Hvidovre Hospital. Kom nu folk, vi har ikke meget tid.

-Her ser vi et udvalg af forskeligge former for kræft. Her i det her rum, har vi folk med lungekræft. Prøv at se fyren her med en slange ned gennem halsen. Hør hvor han raller. Han er snart færdig. Se her, der en anden. Halvdelen af hans kæbe er væk. Jeg tror han har røget for meget. Og her i det tilstødende rum har vi afdelingen for mave-og
armkræft…

-Du Karl, tror du, der måske ligger nogle af de kendte her, vi skal
kigge på.

Guide: -Ok folkens, så’r det nok. Tilbage i bussen. Hurtigt, vi har ikke meget tid.

Guide: -Ok folk, her er vores næste stop. Hjemmet for evnesvage børn!!

Sylvia med alarm i stemmen: -Se Karl, Gud jeg tror minsandten de har tænkt sig at komme ind i bussen.

-Rolig nu, Sylvia. Måske er det nogle af de kendtes børn.

Sylvia med panik i stenmmen: -Karl! Få dem væk fra mig. Karl! (hun bliver hysterisk) Karl, de kravler op på mig!

Guide råber: -alright unger! Kravl ned fra damen. Sådan. Tilbage til afdelingen. Det var godt. Nu kører vi videre til vores næste bestemmelsessted! Slagtehuset!

Guide beskriver scenen henover lyden af halse der bliver skåret over, lemmer der bliver hugget af, indvolde der slasker ned på kakkelgulvet blandet med dyrenes ynkelige protest skrig:

-Her liner de køerne op til elektrisk stød. Prøv at se hvordan dyrenes panik tiltager efterhånden som de nærmer sig manden med pistolen. Her klynges de op i bagbenene og deres hals bliver skåret over endnu mens de er i live. Se hvordan den næste man ved samlebåndet krænger indvoldene ud med ét eneste veløvet snit fra bryst til anus. Prøv at se hvordan slagterne vader i slim og indvolde op til anklerne. Godt de har gummistøvler på.

Sylvia, nu nærmest i shocktilstand: -Åh Karl, jeg tror ikke jeg kan holde det her ud. Det er jo forfærdeligt. Du må snakke med det der uhyggelige menneske og kræve at få besked om, hvad det drejer sig om.

Carl med vrede og uro i stemmen henvender sig til guiden: -Se nu, brutale fyr, hvad du har gjort med min kone. Vi troede vi sku’ se virkeligheden. Jeg kræver en forkla..

Guide afbryder ham uforskammet: -Luk kajen, mand! Du sagde, du ville se virkeligheden.. well, det her er virkelighed for nogle. Kom nu bare og se virkeligheden. Hvad brokker du dig over? Du har betalt for det her.

Guide fortsætter sin gennemgang: – Se folkens på den der kæmpemæssige kødkværn. Al blodet, indvoldene og pløret fra gulvet bliver hældt der op i, og ud af den anden ende kommer der pølser og hamburgere og andre dejlige ting for ganen.

Sylvia jamrer sig over guidens stemme der fortsætter med at beskrive den helvedesagtige proces, der er igang på slagteriet:

-Karl, jeg kan ikke ta’ det her mere. Der er den mest afsindige ulækre strank her inde. Jeg tror jeg skal brække mig igen.

Guide på sin opblæste facon: -Ok folks, så er det tid til at fortsætte turen. Næste stop er hos de prostituerede og junkierne. Derefter kigger vi indenfor på alderdomshjemmet og de hjemløses barak, og til sidst slutter vi så dagen i folketinget. Kom så kører vi. Der er ikke meget tid.

Karl til Sylvia: -Kom skat, jeg har fået nok af det her. Den her virkelighed er lidt for meget for mig. Lad os skride.

Lyden af tivoli og paradeband stiger i det fjerne. En udråber høres:

-Velkommen mine damer og herrer. Prøv vores fabelagtige tur.. Stig kun på. Illusion-tours afgår om et kort øjeblik!!

Sylvia høres over de stigende uvæsen fra paraden der nærmer sig – håb i stemmen:

-Se Karl, en illusionsparade. (hun begynder at juble som et barn) Se! Dansende klovner og et hornorkester. Åh Karl, se ballonerne i alle farver – og candyfloss!

-Kom Karl, lad os slutte os til dem. jeg har fået nok af den her virkelighed.